När man spelar golf finns det väldigt mycket utrustning, både nödvändig och mindre nödvändig. Ibland kan utrustning inom golf finnas till mest av bekvämlighetsskäl så som exempelvis golfbilen. Det finns tre grundtyper av klubbor som används inom golf, dessa brukar kallas för putter, träklubbor och järnklubbor. Träklubborna kallas för just träklubbor  eftersom de tidigare var gjorda av trä, idag är de dock oftast tillverkade av metall. Dessa klubbor utmärks av att själva slagytan ser ut som ett stort klot med en platt yta där man slår bollen. Den träklubban som är längst kallas för driver och det är den man oftast använder när man slår det första slaget eftersom det då gäller att komma så långt som möjligt.

Järnklubborna används till skillnad från träklubborna när man vill ha mer precision i slagen och brukar användas för att slå kortare avstånd. Man brukar ha flera olika sorters järnklubbor där man använder kortare ju närmare hålet man kommer, ju längre klubba desto mer kraft blir det i slaget.

Puttern brukar vara en liten klubba med en liten platt slagyta som används när man är väldigt nära hålet och mest behöver precision. Den kan jämföras med de klubbor man använder när man spelar så kallad minigolf. Även om puttern kanske är den klubba som ser minst ut för världen så brukar den ses som den viktigaste klubban, det är ju trots allt den som puttar ner bollen i hålet.

Eftersom man har så många olika klubbor brukar man använda sig av en så kallad golfbag som är en stor väska som man förvarar klubborna i. Dessutom brukar man använda sig av särskilda golfhandskar som bland annat erbjuder ett bättre grepp.