Har du ett intresse för golf? Härligt! Då vill du säkerligen veta vilka de bästa golfbanorna i världen är. Att spela golf har länge varit mycket populärt och sporten är omtyckt över hela världen. Golf ger inte bara mycket frisk luft, utan du får även möjlighet att träna olika tekniker, få motion medan du går mellan de olika hålen och kan träffa människor med samma intresse som du.

Världen är full med härliga golfbanor som du kan ut och svinga på om du är på besök. Antingen så åker du på semester med vänner och familj och tar med dig golfklubban för att spela lite då och då, eller så åker du på en välplanerad golfresa med just spelandet i fokus. Golf är något som du kan spela på sommaren så väl som under de kallare årstiderna. Med en snygg och varm jacka från Moose Knuckles kan du spela i timmar.

Här nedan kommer du att få läsa om de absolut bästa golfbanorna i världen. Det är sajten Golfdigest.com som återigen, för 50 året i rad, har plockat ut de bästa godbitarna.

Pine Valley Golf Club

Den här golfbanan kan ses som ett riktigt original och här har man använt sig av furuträd för att skapa banans design. Du hittar den i Jersey och får här ta del av banor som är framtagna av de allra bästa och största arkitekterna inom branschen. Väljer du att spela här måste du vara riktigt noga med att planera ditt spel in i minsta detalj. Orsaken till detta är att du faktiskt kommer att behöva straffas om du gör fel och misstag på vägen, men du kommer också att bli rikligt belönad om det går bra.

Royal County Down

Vill du besöka Nordirland och ta del av vackra landskap och byggnader, samtidigt som du kan njuta av sköna golfbanor? Då är det Royal County Down som du ska besöka. Det här är en Par 72 bana där både hav och berg ligger nära till hands. På många sätt är banan klassisk i sin utformning, samtidigt som den är gammaldags med mycket charm. Greenerna här är platta, men du kommer ändå att få uppleva en hel del utmaningar tack vare den kuperade terrängen som erbjuds.

Royal Dornoch Golf Club

Det är inte bara i USA och på Nordirland som du kommer att hitta riktigt bra banor, även Skottland har en hel del att erbjuda dig. På sjätte plats i Golfdigest lista hittar du ingen mindre än Royal Dornoch Golf Club, där du kan ta del av en golfbana med storslagen natur. Trots att banan till synes kan se enkel ut så är den knepigare än många andra. Orsaken till detta är de kraftiga vindar som sveper över banan. Satsa på att försöka landa på green och därefter stanna kvar så gott det går.