Minigolf eller bangolf  kallas den miniatyrvariant av golf som man ofta kan se på olika turisttäta platser. Det brukar dock finnas minst en minigolfbana i de allra flesta städer i Sverige. Till skillnad från vanlig golf så spelar man på väldigt små banor och använder en liten helt rund gummiboll. Man använder sig bara av en enda klubba som ser ut som en putter. Precis som vid vanlig golf så går det ut på att slå så några slag som möjligt, spelarna för ett protokoll där man skriver ner hur många slag man har slagit på de olika 18 banorna.

Banorna i minigolf brukar ofta vara väldigt kreativt gjorda och det brukar finnas många finurliga lösningar så som att man exempelvis ska slå bollen genom en loop så att den rullar över på andra sidan där hålet är.

Bangolfen uppstod från början i USA på 1920-talet och har funnits i Sverige i stort sett sedan dess. Minigolf spelas mest för nöjes skull men det förekommer också tävlingar så som seriespel och till och med världsmästerskap. Banorna är nästan aldrig gjorda av riktigt gräs utan man använder sig av gröna filtbanor.