Sverige har haft många professionella golfare på den internationella scenen. Två kända svenska golfare som gjort bra ifrån sig i USA är Jesper Parnevik och Annika Sörenstam. Den sistnämnde räknas också som en av världens bästa kvinnliga golfare genom tiderna. Hon har vunnit flera världscuptävlingar och hon har spelat in mer än 20 miljoner amerikanska dollar under sin aktiva karriär i USA. När hon deltog i männens PGA-tour 2003 så var hon den första kvinna att göra det på 58 år. Henrik Stenson är den golfare som fortfarande är aktiv som har gjort väldigt bra ifrån sig i USA. Bland hans meriter finns exempelvis utmärkelsen som den bästa europeiske golfaren år 2013 och år 2016. Han har också slagit rekord genom att vinna FedEX Cup och Race to Dubai under ett och samma år.

Hur man blir en bra golfare

Många golfare tränar oerhört mycket sedan en tidig ålder. Golfen har länge haft ett rykte som en överklassport, men samtliga spelare som befinner sig på en hög nivå har tränat lika minst mycket som utövare av andra sporter. Jack Nicklaus är en mycket framgångsrik amerikansk golfare som har delat med sig av hur en vanlig sommardag såg för honom när han var ung. Han började träna redan vid 07:30 genom att värma upp med att slå bollar. Mellan 08:00 och 12:30 spelade han sig igenom hela 18 hål, där det också ingick att träna puttning. Han åt sen en snabb lunch för att vid 13:00 ta privatlektioner med en golftränare. Vid 14:30 spelade han återigen 18 hål för att därefter slå bollar på ranchen fram tills 18:30. Därefter gick han hem till sin familj för att delta vid familjemiddagen för att sedan vid 19:30 gå tillbaka till ranchen igen för att slå bollar. Vid 20.30 var han klar med träningen.

Hur man blir en golfspelare

Träningsschemat man bör följa för att bli en professionell golfare är alltså rigoröst. Många golfare tipsar om att man bland annat ska öka antalet bollträffar under en och samma golfrunda. Man ska också träna på att få bollen i hålet på det antal steg som ger en 2 poäng per hål. En stor del av de tips som finns online handlar om att repetera, repetera och återigen repetera det man behöver förbättra. Andra konkreta tips är att sätta en målsättning inför varje år. Målen bör vara realistiska vilket gör att du känner att du uppnår någonting varje år. Många professionella golfare går också igenom grunderna varje år vad gäller exempelvis grepp och ställning. Golf är som bekant en dyrt sport och http://www.netjobs.com/ kan hjälp dig att hitta ett jobb som finansierar din hobby.