Man som spelar golf

Golf är ju en sport som många människor tycker om att ägna sig åt. Inte nog med att man får massor av frisk luft, man får även en hel del motion under en dag på golfbanan. För många spelare är golfen en livsstil, man tillbringar alldeles säkert mycket tid på sin lokala bana men reser även runt i världen och spelar på andra fina banor under semestern till exempel. I dag finns det många resebyråer och liknande som specialiserar sig på enbart golfresor. De flesta anser att sporten grundades i Skottland så långt tillbaka i tiden som på 1400-talet så det är en sport med traditioner. Naturligtvis har golfen utvecklats en hel del sedan dess, de ursprungliga spelarna skulle förmodligen inte känna igen dagens golfspel.

Svenska golfare

Man som spelar golf

I Sverige finns det nästan 500 000 golfspelare vilket motsvarar ungefär 4,5 % av befolkningen. Inte svårt at se att golf är en populär sport när den utövas av ungefär var tjugonde svensk. Det kan dock vara lite dyrt att spela golf. Man behöver först och främst skaffa sig ett medlemskap i en golfklubb och det kan kosta en slant beroende på vilken klubb man väljer. Sedan behöver man naturligtvis en golfbag, bra klubbor och lämpliga kläder och skor för en dag på golfbanan. Har man inte den ekonomiska biten klar redan kan finansly.se vara till stor hjälp för att lösa problemet.

De bästa golfbanorna

Vilken golfbana man tycker är bäst är naturligtvis individuellt. Alla spelare har sina egna favoriter beroende på vad för slags bana man tycker om att spela på. Det finns dock många som listar de 50 bästa banorna och gemensamt för dessa kan man säga är att Bro Hof Slott Stadium Course alltid får en hög placering. Banan ligger i Upplands Bro och man spelar i naturskönt landskap runt omkring Bro Hof Slott och Mälarens blanka vatten. En fantastisk golfbana som enligt många är den bästa i Sverige.